måndag, maj 27, 2013

Valptitt

Underbara valpar


I lördags åkte jag och Olle till Stora Skedvi och tittade på valpar.

På Lövåsens gård finns Tingvellskennel. Där har Fanta fått valpar för en månad sedan.
Bild på Fanta http://www.tingvellshundar.se/32420701
Det var i den kullen jag tingat en tik.

Vi möttes vid grinden av flera labradorer, en gul, en brun och en svart samt flera små bruna valpar.
Asta fick stanna i bilen för att det inte skulle bli så stressigt för henne.

Inomhus i en hage kravlade en hel hög valpar.



De var väldigt nyfikna och en nosade och slickade på mina fingrar. Den hade som valpar alltid har, sylvassa klor och vassa tänder, men ännu ingen kraft i käkarna så det kändes knappt när den försökte bita mig.

Den skall naturligtvis heta Beda, eftersom mina hundar brukar heta så, till minne av den gamla tanten som tog hand om mig när jag var barn. Moster Beda egentligen men det kan det inte bli. Hon är nu förresten både död och begraven och finns nog i hundarnas himmel.




Omkring 22 juni skall jag hämta valpen Beda. Sedan blir det spännande när hon skall anpassa sig och lära känna Asta. Mer om detta senare.



lördag, maj 18, 2013

Full fart i trädgården

Äntligen energi!
Länge har jag gått som en zombie, har inte kunnat företa mig något. Men nu med värmen har äntligen livsandarna vaknat.
Först vill jag nämna att Moster Beda äntligen är begravd. Det var möjligt i och med att tjälen gått ur jorden. Min kompis var här med en minigrävare och grävde ett djupt hål. Där lade vi sedan hunden som nu i fyra veckor fått vänta i en frys.
Det känns skönt att äntligen fått ordna detta. Nu skall jag bara göra ett litet nät runt graven och så en sten. Jag kanske är fånig att jag bryr mig så om en hund. Men hon har varit min bästa vän!
Nu har jag bara Asta kvar, hon är ju Moster Bedas dotter. Tids nog skall jag kolla på en valp. Två hundar vill jag ha.

I växthuset är det nu fullt på hyllorna. Det är massor med krukor med olika fröer. Allt från kålsorter till blommor. De börjar redan titta upp och jag jobbar i landen för att de skall kunna planteras ut. Måste nog fräsa odlingen. Den är rätt knölig av gödsel och jord som vi tog från en kompostlimpa och spred ut. Hoppas att någon kommer med halm också.

Odlingslådorna måste ha mer jord. Jag rensar ogräs och fyller på med gödsel och ny jord. Den senare får jag från en jordhög som jag har på tomten. Det är ett helt lastbilslass. Det sållas i en mekanisk liten såll och stenar och gräs hamnar för sig. Den fina jorden kör jag sedan till odlingslådorna. Får väl rensa lite ogräs där sedan men det är i vilket fall bättre jord en den man köper i säck. Där är det bara torv.

I går hämtade jag hem min husvagnen. Skall fortsätta på reparationen som inte blev klar i höstas. Har ju tagit ut två fönster för att gummilisten var rutten. Upptäckte givetvis då att en del trä hade ruttnat. Det är borta nu och skall ersättas med byggskum är det tänkt.
Jag gillar att titta på min husvagn. Känner nästan samma stolthet som när jag tittade på min segelbåt, när den var sjösatt. Drömmar om resor och upplevelser kommer för mig.

I dag har jag för första gången suttit i hammocken och ätit. Det blev lite ost och rödvin. Samtidigt spelade jag Jerry Le Lewvis (Rock&Roll) och Ursprung Baum (tyrolermusik) på en bergsprängare. Kul att känna sig lite rebellisk.

måndag, maj 06, 2013

Föraning om sommar


 Det här ser inte bra ut.
Den högra rhododendron ser inte ut att ha klarat vintern.
Jag har vattnat rejält ner till roten och hoppas att den klarar sig.


Oj vad varmt det blev
6 maj är det när detta skrivs. Och plötsligt blev det varmt. +20 grader på termometern.
Var ute och gick promenad med vovven. Upptäckte att man kanske skulle lägga av med långkalsingar nu. En annan sak är att jag inte behövt elda i vedspisen på två dagar. Det är ju +18 grader inomhus.

Rabatterna

Tog kameran och tittade lite för att se vad som kommit upp.
Rabarberna hade sina knoppar klara redan när snön försvann.


Intill den södra husväggen har det en tid varit tre blå krokusar och nu har det även dykt upp en vit i den östra rabatten. Där finns också långa blad från tulpaner och även från något som jag tror är vallmo.

Vallmo? 
Minns ej. 
Kanske det är pion. Blir spännande att se.




Hör och häpna!

Jag fick för mig att tvätta bilen. Det är nog minst ett år sedan. Blev ju snyggt, men om man tittar närmare så finns det fläckar. Måste nog polera om jag skall få bort dem.