tisdag, april 08, 2014

Rädd för ryssen


Nu blir jag rädd

För några år sedan tyckte politikerna i Sverige att man kunde rusta ner försvaret för nu var ryssarna snälla.
Sagt och gjort. Både det ena och det andra ansågs omodernt, trots att man sprängt atombombsäkra bergrum för stora pengar.
I rikets kassa kunde man ju nu spara in massor av pengar. Man avskaffade till och med värnplikten och lade ner det ena regementet efter det andra.

Igenmurad bunker på Bohus-Björkö

Försvaret av riket är ju vår försäkring

Tar man bort försäkringen så lever man farligt och om det går galet så blir konsekvenserna hemska.

Nu har vi plötsligt upptäckt att ryssen börjar bli stygg igen. De gör skenattack med flyg mot vårt land och nu ar även Säpo i sin årsbok visat att ryssarna försöker värva spioner, köper kartor och gör krigsförberedelser mot Sverige. De vet väl hur lätt det kommer att bli om de vill ta Sverige. Högst en timme kan vi bromsa ett anfall. Detta beror på att tekniken inte räcker till och det går endast att tillfälligt skydda en liten del av landet.

Vad skall man säga? Våra politiker har uppenbarligen ingen som helst fantasi.

När vi hade allmän värnplikt så fanns det en mängd unga människor som hade lärt sig att försvara landet. Utöver värnplikten fick många också lära sig att veta hur dvs lära sig att uppföra sig på många sätt.
Vi kanske inte kunnat försvara oss mot en övermäktig militärmakt men vi hade haft en mängd människor som tack vare sin militärutbildning kunna bilda geurillagrupper och med sådana hade fienden inte kunnat hålla landet särskilt länge. Det är ju som bekant inte lätt att besegra ett folk. Det har ju vietnameserna bevisat.

Som sagt, jag är rädd. Taktiken som ryssarna nu använder i Ukraina är den samma som Hitler använde vid andra världskrigets ingång. Då påstods det att så väl tjecker som österrikare att de ville tillhöra tredje riket.

Inga kommentarer: