lördag, maj 18, 2013

Full fart i trädgården

Äntligen energi!
Länge har jag gått som en zombie, har inte kunnat företa mig något. Men nu med värmen har äntligen livsandarna vaknat.
Först vill jag nämna att Moster Beda äntligen är begravd. Det var möjligt i och med att tjälen gått ur jorden. Min kompis var här med en minigrävare och grävde ett djupt hål. Där lade vi sedan hunden som nu i fyra veckor fått vänta i en frys.
Det känns skönt att äntligen fått ordna detta. Nu skall jag bara göra ett litet nät runt graven och så en sten. Jag kanske är fånig att jag bryr mig så om en hund. Men hon har varit min bästa vän!
Nu har jag bara Asta kvar, hon är ju Moster Bedas dotter. Tids nog skall jag kolla på en valp. Två hundar vill jag ha.

I växthuset är det nu fullt på hyllorna. Det är massor med krukor med olika fröer. Allt från kålsorter till blommor. De börjar redan titta upp och jag jobbar i landen för att de skall kunna planteras ut. Måste nog fräsa odlingen. Den är rätt knölig av gödsel och jord som vi tog från en kompostlimpa och spred ut. Hoppas att någon kommer med halm också.

Odlingslådorna måste ha mer jord. Jag rensar ogräs och fyller på med gödsel och ny jord. Den senare får jag från en jordhög som jag har på tomten. Det är ett helt lastbilslass. Det sållas i en mekanisk liten såll och stenar och gräs hamnar för sig. Den fina jorden kör jag sedan till odlingslådorna. Får väl rensa lite ogräs där sedan men det är i vilket fall bättre jord en den man köper i säck. Där är det bara torv.

I går hämtade jag hem min husvagnen. Skall fortsätta på reparationen som inte blev klar i höstas. Har ju tagit ut två fönster för att gummilisten var rutten. Upptäckte givetvis då att en del trä hade ruttnat. Det är borta nu och skall ersättas med byggskum är det tänkt.
Jag gillar att titta på min husvagn. Känner nästan samma stolthet som när jag tittade på min segelbåt, när den var sjösatt. Drömmar om resor och upplevelser kommer för mig.

I dag har jag för första gången suttit i hammocken och ätit. Det blev lite ost och rödvin. Samtidigt spelade jag Jerry Le Lewvis (Rock&Roll) och Ursprung Baum (tyrolermusik) på en bergsprängare. Kul att känna sig lite rebellisk.

Inga kommentarer: