söndag, december 20, 2015

MörktNu är den tiden då det är som svartast och jag blir trött, himla trött.
Det äs som om jag inte kan ta mig för så mycket. Jag somnar i länsstolen så fort jag sätter mig där för att lyssna på något radioprogram. Men det är inte bara det, kan spmna när jag ser på någon DVD-film.
Det går väl över. På tisdag är det vintersolsståndet och sedan kommer ljuset sakta tillbaka. Det brukar kännas bättre i mitten av januari. Jag längtar dit.
Vintern är också konstig. Det är ömsom minusgrader och minus. Det fryser i backen och broddarna sitter på mina skor mest hela tiden. En riktig vinter vore bättre.
Någon snö har vi inte fått om man undantar någon dag.
Men det blir väl som vanligt att när man börjar se våren på avstånd då vräker snön ner. Det har varit så tidigare så varför inte i år.
Jag försöker jobba med mina böcker men det går trögt, beroende på tröttheten.
Nu har jag lagt boken “Mystiska träd” åt sidan och återupptagit “Torparpojken”. Den senare trodde jag var nästan klar, bara omskanning av bilder. Men en person berättade för mig att det var svårt att läsa text med äldre stavning. Därför går jag nu igenom Kristians text igen. Jag ersätter alla AF med AV, alla ICKE med INTE och alla HVAD med Vad, osv. Sedan finns det ju en hel del olika uttryck som är gammaldags, men de gör jag inte om. Man måste ju få känslan av hur de uttryckte sig för över hundra år sedan.
Nu när jag skriver så känner jag mig faktiskt piggare, det är väl bättre att jobba på.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad glad jag blev när jag ramlade in här och såg att bloggen är igång igen. Har följt dig länge och din utmärkta bok "Konsten att leva billigt" är en stor inspirationskälla.

A