tisdag, februari 19, 2013

Rasister


Rasister utan kunskap om historien

Jag är urless på alla dessa budskap som man får på Facebook, som syftar till att underminera vår känsla för att hjälpa våra medmänniskor. Alla är vi lika för moder Jord, oavsett om vi har olika hudfärg, religion eller kulturell bakgrund. 

På vissa håll i världen är det ont om plats, man har förföljelser och krig. Folk flyr till säkra platser på vår jord för att skydda sig eller för att få ett bättre liv, precis som svenskar gjorde i slutet av 1800-talet när man utvandrade till Amerika.

För närvarande pågår en hets mot islam, mot människor som har en annan tro än den kristna. Det verkar som om detta startade när Georg Bush förklarade att han skulle starta ett korståg mot islam. Egentligen rätt märkligt, men han tillhör ju den konservativa gruppen kristna i USA. De har sedan medeltiden kämpat mot islam med bl.a. korstågsriddare som stred i Palestina. Sådant gammalt okunnigt trams måste vara förbi i vår tid. 

Det är ju nästan tvåtusen år sedan. Något måste vi ju ha lärt oss sedan dess. Man bekämpar inte motståndarna med våld. Det lärde vi oss av Gandi och Martin Luther King.
Betänk var det var som skedde när Sverige kristnades. De som gillade sina gamla naturgudar men inte ville bli kristna mördade man. Var det kärleksbudskap?

Efter denna långa utläggning vill jag bara säga att jag INTE vill läsa fientliga budskap om andra religioner eller om människor från andra länder. Jag mår dåligt av att se att det finns så intoleranta vänner. 

Därför har jag beslutat mig för att jag i stället väljer att betacka mig för sådana vänner och stänger konsekvent av dem på Facebook.

1 kommentar:

Anonym sa...

Braa..Fortsätt så
mvh
Doris