onsdag, juni 19, 2013

Ögon och byxor

Ögonoperation

Sedan flera år tillbaka har jag grön starr (glaukom) på mitt vänstra öga. Det yttrar sig så att trycket i ögat blir så stort att synceller dör.  Inte fasen förstod jag det när jag kom till ögonläkare första gången. Det blev ögondroppar. Vid det här laget har jag nog prövat alla som finns i marknaden. Alla har någon sorts biverkan. Värst är att en del droppar påverkar mitt psyke. Jag blir initiativlös bl.a. En annan effekt är att det ökar min astma känslighet.
I julhelgen fick jag nog. Det tog ett tag, men i februari när jag också började med LCHF-kost så bestämnde jag mig. INGA MEDICINER!
Det gick rätt bra. Trots att det var kallt kunde jag låta bli Oxis och Pulmicort. Av bara farten lade jag av med Folsyra och vitamin B12. och så ögondroppar givetvis.
Efter någon månad kände jag att saker och ting åter var roligt.
Ett par gånger har jag dock tagit Oxsis. Det var bland annat när det var så mycket pollen i luften att det funkade som damm. En annan gång var när jag sopade ur bilen utan att tänka på att det dammade.

Ögontrycket i vänster öga har ju ökat, men jag har inte haft några men av det. I dag 19 juni var jag hos ögonläkaren. Trycket var då på höger öga 20 och på vänster 30. Eftersom jag inte vill ta ögondroppar så blev det en laseroperation.
De gör ett 50-tal små hål för att ögontrycket skall minska. Stack till ibland när lasern lyste till, men det gick väl rätt bra. En vecka skall jag ta någon sorts kortisondroppar (fan också!) . Men sedan skall det vara bra. Åter till läkaren i aug - sept för kontroll.
Jag hade tagit med mig min kompis Kjell eftersom jag visste att det kanske skulle vara lite suddigt att köra hem. Fint att ha vänner.

Dagens glada överraskning

Mina röda snickarbyxor som jag använder när jag jobbar i trädgården gick sönder. Har limmat på ett par lappar så att brallorna skall kunna användas ett tag till.
Under tiden måste jag ju hitta några andra byxor att ha i grönsakslandet.
Sedan jag började med LCHF-kost så har mitt midjemått minskat från 135 till 110 och nu kunde jag plötsligt använda ett par byxor i storlek 56 igen!
Nu känner jag mig verkligen motiverad att fortsätta med den här kosten.


Inga kommentarer: