fredag, oktober 18, 2013

Nu får det ta mig fan vara nog! ! !


Nu får det ta mig fan vara nog! ! !
sänt till Sveriges Radio den 17 oktober 2013


Radion går helt i politikernas ledband, eller också saknas initiativförmåga.

I går var hela förmiddagen fördärvad för att det var politikerdebatt. Vem orkar lyssna på den förljugna pajkastningen? Sänd det bara på webben om det nu är så himla viktigt.

Tydligen har etablissemanget företräde framför intressanta medborgarvänliga program såsom Ring P! och Plånboken. Att hänvisa till att de kan höras på andra tider är en skymf mot lyssnarna som ju vant sig vid sändningstiderna.

Och nu !!!
Slår på radion för att det intressanta programmet Epstein & Nordegren skall sändas.
Vad händer?
Man sänder från Moderaternas partistämma, jo det är sant. Även här har politiker företräde i media. Varför då?
Kom inte och säg att det är “allmän intresse”. Alla är inte intresserade av vad som händer dagligen i den stockholmska dypölen.

Vi som bor på landet, där det just nu pågår älgjakt, med mycket älglöss i skogen, minst lika jobbiga som fästingar. Grannen plockade bort 90 st från sin jakthund här om dagen.

Apropå jakt så har flera vargar som angripit jakthundar skjutits. Hundägarna kan inte se på när varg angriper deras jakthund som de satsat många år av träning och kostnader på. Vad händer nu? Räknas det som jaktbrott?

Eleverna i Orsaskolan skapat ett antal fågelskrämmor på åkern utanför samhället. De gör det för att visa att kläder inte behöver kastas, de kan återanvändas. Vem följer upp det?

Apropå återanvändning så finns en secondhand lada här i Skattungbyn. De har inga problem med stölder, allt är nämligen gratis. Man tar vad man behöver och lämnar också sådant som man inte längre använder. Ladans ägare tar inget betalt och alla har glädje av att saker återanvänds.

Eller artikeln i Dalademokraten i dag, där man berättar om konstnären Cordelia som tvingas betala TV-licens, bara för att hennes dator möjligen kan ta in tv. Hon har inte tittat på tv i många år. Nu sänder Radiotjänst krav via kronofogden. Skandal!

Jag kunde skriva mycket om andra nyheter om nu någon gitter att ta till sig.
Men bort med politikerna i radioprogrammen, ta in vanligt folk i stället!


Inga kommentarer: