söndag, mars 04, 2007

Kul besök


Ada till vänster och Asta till höger


Moster Beda, min stora labradortik fick sju valpar sommaren 2005. En valp behöll jag för det var ju kul att ha två och förresten blir ju hundar inte så gamla.


I kennelregistret skall ju alla valpar ha namn, även om ägaren senare byter det. Moster Beda heter egentligen "Sickan". Eftersom det var den första kullen så började jag med namn på A. Den första hanen fick namnet Adam osv. En tik fick namnet Ada.
Det var för övrigt den första som såldes. Den gick till ett par i Stockholm som tidigare hade en labrador, fast med spansk härkomst. Det innebär att man inte kan ta valpar på den eftersom stamtavlan saknas.
Så i går ringde det på telefonen. Det var paret från Stockholm. De var i Rättvik och skulle delta i en augility tävling med Ada, hon heter nu Aqui. Nu undrade de om de fick komma och hälsa på och se om det var skillnad mellan syskonen. Det var det!

Ada / Aqui i soffan i köket

Asta väger 30 kg medan Ada bara 20. Hon hade lite kortare svans men var precis lika pigg och duktig för det.

Man kan tro att tiken skulle känna igen sina valpar men så var det inte. Hon satte genast Ada på plats som blev så rädd att hon skakade. Nå, det gick över när Asta fick leka med henne. Men då inträffade det tråkiga att Ada kom för nära tiken. Nu blev hon biten i örat. Själv mådde jag inte bra av sådant och skällde ut Moster Beda, fast det har väl ingen effekt.
Örat tvättades med jodpax och lilla Ada blev pigg igen.

Inga kommentarer: