söndag, november 02, 2008

Helvete och mörkt öl

Växthusbygget går framåt
I går lördag monterade jag stödbrädorna i taket på växthuset, målade dem med impregnering i torsdags. Det var himla kallt om fingrarna och är svårt att jobba med handskar. Här var -10 på morgonen.

Nu skall jag bara köpa plastskivor att ha på taket, sedan kan jag montera resten av fönstren. Vill inte göra det förrän taket är klar, risk att stegen välter i fönstren.
Så har jag plockat upp allt ätligt i landen. Kål blev det inget så där har jag täckt med halm nu.

Nu på kvällen gjorde jag en gulaschgryta. Kålrot, potatis, morötter, palsternacka, lök och två burkar krossade tomater. Buljong och chilikrydda , blev givetvis gott!!

HELVETE
Funderade på att ha ris till detta, men hittade inte råris i skafferiet, har glömt att köpa, så det blev kokt helt vete, hade det i skafferiet. Kokade 45 min, sedan i med salt och kummin. Går att äta det också och är faktiskt rätt gott om man kryddar rätt.

Före det gjorde jag humus. Hade givetvis inga kokta bönor eller linser så jag tog fyra kokta potatis + en halv burk sesampasta, saften från en halv citron, lite olivolja, lite fryst persilja, ett par pressade vitlök. Körde det i mixern tills det var slätt. Fick ha i lite extra vatten, men annars ok. Det blev två honungsburkar fulla (400 gram).
Skall ha det på mackan så att jag inte äter så himla mycket ost. Trycker ju i mig 1 kg i veckan.

MÖRKT JULÖL
Under tiden som jag käkade så satte jag det mörka julölet. Det är rätt enkelt att göra. En burk maltextrakt, kokande vatten, socker och så i med kallt vatten till 23 liter. Sedan i med öljästen och på med locket. Nu får det stå ett par veckor innan jag kan tappa över det på flaskor. Skall drickas till jul. Om det blir som vanligt så kommer Kjell hit på julafton och vi käkar lite och tar några hemlagade öl till maten.

1 kommentar:

Anonym sa...

staropramen är ett gott öl...