söndag, april 02, 2006

att dom orkar


Det finns folk som älskar att debattera med andra tills de blir ovänner

Under en tid har jag följt en debatt på Jureka http://www.jureka.net/DiscussBoard där de två fraktionerna i Fattiga Riddare har haft sina turneringar. Till slut tröttnade Jureka på tjafset och stängde tråden.
Till slut blev debatten nämligen nästan komiskt lik ungars tjat i en sandlåda. Jag blir bara trött att läsa det. Har de inget annat att göra?
Inser skribenterna inte att de borde lägga sin energi på annat som ger mer tillbaka?


Nu har jag observerat att de som är utbrytare ur den seriösa föreningen Fattiga Riddare har startat en egen sajt med ett forum och för att öka förvirringen med samma namn.
Tonen i deras forum är lika arrogant och stingslig som när debatten fördes på Jureka. Jag frågar mig om det är avsiktligt eller om det bara handlar om kverulanter.

Nå ja, de är inte ensamma.

Det finns en man som heter Toni Shönfelder http://www.toni-shonfelder.com
Han var tidigare ordförande för en paraplyorganisation inom bussbranschen. Någonting har väl hänt för att Toni, som kan vara en mycket charmerande person, går numera till attack mot allt som har med kommunikationer att göra och Sverige i allmänhet. Han ger ut nyhetsbrev som man kan få i sin dator. I detta brev ondgör han sig över det mesta. Han är kort sagt en kverulant. Jag orkar bara inte läsa allt. Det blir för mycket och det eventuella viktiga budskapet går förlorat.

Ett annat ställe för kverulanter är en sajt som heter Bankrättföreningen http://www.bankrattsforeningen.org.se/pulstrul/polis163.html
Här handlar det om människor som anser sig blivit orättvist eller ojust behandlade av banker. man kan läsa den ena inlagan värre än den andra. faktum är att bankerna i Sverige har försökt stoppa denna sajt med hänvisning till personuppgiftslagen, men sajtägarna har lyckats att hålla sig kvar och går till fortsatta attacker mot sina motståndare.

När man åker båt, motor eller segel och skall lägga till vid någon brygga så är det ibland någon vänlig själ som står på bryggan för att ta emot en lina. Ovana människor slänger då en härva med rep till personen på bryggan. Det händer att det blir så mycket lina att mottagaren ryggar tillbaka och nästan faller omkull. Rätt metod är givetvis att bara kasta en tamp, tillräckligt för att fånga och för att kunna göra fast.

Denna liknelse kan man göra när det gäller ett budskap. Man skall inte kasta alla sina argument på mottagaren, då ryggar de bara tillbaka och det blir inget bra resultat.

Se så himla klok jag är!

2 kommentarer:

Margareta Hultgren sa...

Tycker också du är riktigt klok :-)
Fast numera är det nog en nackdel att vara klok i ett tokigt samhälle, eller vad tror du? Håller med dig om de arroganta, att de bara orkar :-)
Kram
Maggan

Affe sa...

Såg att den "andra" föreningens Annica Bech har varit en skribent på den av dig nämda bankrättsföreningen, kan vara en förklaring till tonen...

Affe