fredag, mars 31, 2006

Känguru i Dalarna


En vit känguru sågs i dag i Skattungbyn i Orsa kommun

AndersSven som till vardags bor i Noppikoski men som var på tillfälligt besök hos en faster i Skattungbyn ville fånga det märkliga djuret men innan han kunde få i gång sin snöskoter hade kängurun försvunnit i skogen ovanför Harabacken.
Hur kängurun tagit sig till byn är oklart, möjligen är det samma djur som för ett par år sedan sågs i trakten av Filipstad. Den har tydligen tagit sig till norra Dalarna. Under vägen har den väl på något sätt mött en partner för den bar en unge på magen.

PärsJohan i Långgården som är intresserad amatörfotograf lyckades med konststycket att ta en bild i snövädret och vi är glada över att kunna visa den här på sidan.



I bystugan i kväll den 1 april kl 1900 blir det möte, där folk skall diskutera om de skall gå skallgång för att kunna fånga kängurun. Man menar att det nog skall bli lätt att fånga djuret eftersom det just nu är bra spårsnö. Byborna uppmanas att ställa upp med skramlor och annat så att en skallgångskedja kan ordnas. Men det är bråttom. I det område där kängurun sågs försvinna härjar som bäst en stor flock vargar.

Går det inte att fånga djuret levande så får det väl skjutas, säger en representant för jägarna. En uppstoppad känguru skulle ju passa fint intill Unntorpabjörnen som står i träffrummet intill affären.

Inga kommentarer: