söndag, november 27, 2011

Sjukvårdslåda


Falks sjukvårdslåda

Vem har i dag en sjukvårdslåda?
På 60-talety, om jag inte minns fel så var det olika bolag som konkurrerade om att sälja olika räddningsförsäkringar till bilägare. En av dem hette Falk. De hade en örn som symbol. Jag har fortfarande kvar en av de förbandslådor man fick om man tecknade försäkring.
Det andra bolaget tror jag hette Räddningstjänst, av dem fick man i stället en plastkudde med förbandsmaterial.

Varför kom jag nu att tänka på detta?
Jo, jag stod i köket och körde en spetsig kniv in i ett finger. Raskt i väg för att hämta förbandslådan som står i hallen. Där har jag allehanda grejor, såsom gasbinda, plåster och desinfektionsgrejor.
Denna låda har jag numera i husvagnen, tidigare hade jag den i båten. Men nu med två hundar så har jag kompletterat den med tassbandage etc så att jag kan fixa en skadad hund i någon mån.

Dewt som förvånar mig är att de nya apoteken, eller varför inte Agria, djurförsäkringsbolaget, erbjuder sina abbonenter förbandslådor.
För apotekens del så kan de ju tjäna pengar på lådorna. De flesta är väl beredda att lägga några hundralappar för att ha en akutväska med sig i bilen, särskilt på resor.

Här är nu den låda som jag använder, alltså inte samma som den översta. Denna låda är större och här finns därför till och med Alvedon.
Grejorna inuti blir ju med tiden för gamla så jag var in till apoteket med lådan. Ställde den på disken och bad dem kolla och komma med förslag på komplettering.

Se där, vad en kniv i fingret kan inspirera till.

1 kommentar:

Lasse H sa...

En mycket trevlig blogg, Jojje.
Har tillbringat flera tim här i kväll. Kommer fortsätta att läsa den.
Hälsn
lasseh